dilluns, 2 de febrer de 2015

OPERA I SARSUELA AL CONVENT

Xinosa és una associació de defensa del patrimoni i la cultura de Monòver , sense ànim de lucre i a la que un grapat de membres dediquem una part important del nostre temps lleure. Té entre els seus objectius principals posar en valor l’església del Convent dels Caputxins. Esta és l’única construcció que es conserva del que va ser el Convent de l’ordre dels caputxins construït cap a mitjans del s. XVIII. El moment de major esplendor que va viure aquest conjunt conventual va ser durant la segona meitat del s,XVIII, quan va esdevenir en seminari de missioners i va quedar sota la protecció del rei Carles III, fins que en 1835 l’ordre dels caputxins que el regentava va haver de marxar per motiu de la desamortització de certs béns eclesiàstics decretada per l’Estat. Avui en dia, a causa del seu estat de conservació, aquest temple d'inqüestionable valor artístic i cultural, corre el perill de ser irrecuperable, per la qual cosa volem des de Xinosa fer una crida d’atenció a les administracions, tant civil com eclesiàstica, i també al poble de Monòver, perquè no deixem caure un dels nostres referents patrimonials. L’estiu passat vam encetar les tasques de neteja per tal de poder obrir l’edifici al públic i mostrar el seu estat. Aprofitant l’ocasió vam organitzar un preciosíssim concert de clavicèmbal que de forma totalment altruista en va oferir el mestre d’orgue Joan Boronat. En eixe moment es va iniciar la recollida de fons per a començar les tasques de conservació de la teulada per tal d evitar la humitat i els clevills, que fa perillar tant l'arquitectura com les pintures de gran valor que té a les parets
Li van seguir, una conferència  de la Capella de Sant Josep impartida per Àlex Carrión, dins del Espai Enric Valor, una visita guiada als amics del Casino d'Elda guiada per Jonatan i Àlicia Cerdà i per Nadal la comissió de festes va decidir ubicar el Betlem al Convent i aprofitant l'avinentesa el grup de Llaüts, Madrigal ens va oferir un concert de Nadales i altres peces.
Ignazio Encinas
. Afortunadament el boca a boca ha fet que els monovers s’interessen per l’associació i el Convent i així ha segut com ens vam topetar amb l’associació Bergerac , també sense ànims de lucre i en defensa i interés per la difusió de l’Òpera . Totes dues associacions hem encetat una relació de suport mutu i de col·laboració amb la programació d’un concert d’Òpera d’alt nivell al Convent per al pròxim dia 15 de febrer a les 11.30 hores del matí. Els amics de Bergerac portaran a Beniganim als cantants Ignazio Encinas  , tenor, Sergio Bologna, baríton, Vanessa Navarro, soprano i ROBERTO MORETTI, Piano amb un programa d’Àries i duos d’Òpera i Sarsuela. 
Sergio Bologna 


Vanessa Navarro
Roberto MorettiPROGRAMA CONCERT
  BENIGANIM I MONÒVER
IGNAZIO ENCINAS, Tenor
SERGIO BOLOGNA, Baríton
VANESA NAVARRO, Soprano
ROBERTO MORETTI, Piano

I PART
Largo al factòtum. Rossini
Vesti la giubbba. Leoncavallo
Vals de Musetta. Puccini
Duo: Un di felice, eterea. Verdi
Di provenza il mare. Verdi
E lucevan le stelle. Puccini
Duo: Deh no parlate al misero. Verdi
Duo:Au fond du temple saint. Bizet
Oh mio bambino caro. Puccini.

II PART
Introducció al  piano
No me duele que se vaya . Guerrero
Amapola. Lacalle
No puede ser. Sorozabal
La primorosa. Jiménez
Granada. Lara
El día que me quieras .Gardel
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada