dissabte, 1 de novembre del 2014

Xinosa a la VI jornada Espai Cultural Enric Valor.

El passat 25 d'octubre de 2014 i com ja es habitual, les membres de la nostra associació, ens desplacem, en aquest cas a Elx, per assistir a la VI jornada de l'Espai Cultural Enric Valor, un espai on les associacions culturals de les distintes Comarques Alacantines,  posem en comú les nostres necessitats i propostes, de la mà, de la Diputació, a traves de l'institut Alacantí Juan Gil-Albert, dins de l'Espai Enric Valor.
Aquest Espai a segut una finestra d'oportunitats per a nosaltres, ja que tenim la possibilitat de accedir a un extens catàleg de conferencies, a la volta que les nostres propostes es fan realitat, mitjançant els cicles "Art en Valor" i "Paraula en Valor", que sumades al catàleg de conferencies amb la Universitat d'Alacant, fan possible moltes de les activitats de la nostra associació.

Moment de l'inici de la reunió plenària a la Calaforra d'Elx.



I per suposat, com tot no es treballar....... 



Un bon esmortzar, amb productes típics d'Elx, i  les explicacións de Joaquim Serrano, al voltant de la Calaforra, i el seu paper a Elx, al llarg de l'historia. 


Després del torn obert de paraules,  les nostres amics de l'Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, ens regalen una visita a  les tramoies del Misteri d'Elx.


Moments abans de muntar al "cel" del Misteri .


José  Càmara, amb Sixto Marco, Enginyer de les tramoies del misteri, explicant la construcció i l'historia de Santa Maria, així com les sistemes i aparelles de la tramoia,  amb unes vistes impressionants del palmeral d'Elx.
 La casualitat ens regalà un moment únic, en aquest moment el cor es va posar a cantat l'Araceli.



Tramoia del Misteri, "tot un luxe".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada