dilluns, 3 de novembre del 2014

LLAVADOR DE LA CANYADETA. Cicle de Tallers

PROJECTE CULLEROT

"CICLE DE TALLERS" LLAVADOR DE LA CANYADETA.

Dissabte passat 24 d’octubre van seguir ,per fi! els tallers per a restaurar el llavador i la bassa de la Canyadeta a Monòver.  A primera hora del matí , una volta organitzats els grups de treball i les tasques principals es van obrir 4 zones de treball:

      1a. Un grup s’encarrega de fer les pasteres amb calç i arena .

     2a. MUR LATERAL de l’entrada del llavador. Se comença a alçar amb pedra i pasta (morter de calç i arena) la part del mur de l’entrada al llavador que estava més derrocada.
      3a. REFORÇAR les arrancades del mateix mur que estan més deteriorats, sanejant les zones mes dèbils i reconstrucció amb pedra i pasta (calç i arena).

      4a. PREPARACIÓ i reforç del final del mur que dóna a la bassa. Esta part és la mes complicada ja que la paret que ancorava estos dos murs que s’estan treballant esta totalment afonada. Açò ha provocat un clevill considerable al final del mur,desprennet-se part d’este cap a fora pel que caldrà tirar-ho el pròxim dia de taller i continuar amb el reforç del mur.


     Al final de la jornada vam fer una" xarraeta" per a exposar com havia anat el dia i com plantejar els següents tallers .

  El pròxim taller serà el cap de setmana del 7 / 8 de novembre, el divendres xarrada explicativa en l’arxiu municipal a les 20h i el dissabte en el llavador a les 9h.

  ANIMEM a tots els que estigueu interessats A VINDRE i passar un dia diferent, aprenent com era la vida en el nostre poble i practicant tècniques de construcció tradicionals
.

    SI OBLIDEM I NO RESPECTEM EL PASSAT I LA CULTURA D’ON SOM.........EN UNS ANYS VIUREM EN UN POBLE PLE DE FORATS SENSE PASSAT I SENSE FUTUR.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada