divendres, 8 d’agost del 2014

Concert per la recuperació del Convent dels Caputxins de Monòver diumenge dia 24 d'agost de 2014. A les 20:00 h. a l'esglèsia del Convent


Des de Xinosa hem iniciat el projecte encaminat a la revitalització i defensa d'un dels monuments més emblemàtics i abandonat per anys al poble, l'antic convent, una institució conventual fundada al segle XVIII per l'orde dels Caputxins i deixat anar a partir de l'any 1835 arran de la desamortització de Mendizábal, del qual només conservem l'església d'aquest antic edifici. Un espai en un estat de conservació deficient, especialment valuós per l'existència de pintures i altres joies arquitectòniques, i desconegut per molts de nosaltres, que cal donar a conéixer, revisitar-lo i fer-lo ben nostre perquè puga passar en les millors condicions possibles a les generacions futures.El proper diumenge dia 24 d'agost de 2014 l'associació Xinosa, tot comptant amb la col·laboració desinteressada del mestre d'orgue Joan Boronat Sanz. Format en els centres musicals superiors ESMuC a Barcelona i Schola Cantorum Basiliensis a Suïssa, i amb un recorregut concertístic que abasta cicles i festivals d’àmbit nacional i europeu, Joan Boronat Sanz se'ns presenta com a músic curiós i obert, experimentant constantment sobre les possibilitats poètiques i retòriques del baix continu en la música de conjunt, així com explorant les vies de la interpretació solística.

Els seus estudis d'orgue, clavicèmbal, baix continu i música de cambra els realitzà entre d’altres amb Andrea Marcon, Lorenzo Ghielmi, Jörg-Andreas Bötticher, Jesper Christensen, Achim Schulz, Andrew Lawrence-King, Anthony Rooley, etc.

Ha participat en els enregistraments de la primera òpera representada a la Península Ibèrica (1708), "Il più bel nome" d'Antonio Caldara, promoguda per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com en la de la recentment trobada "Missa defunctorum" de la mateixa Caldara, en el si de l'ensemble Musica Fiorita.
Actualment combina una intensa agenda concertística amb la tasca de clavecinista i organista acompanyant a la Schola Cantorum a Basilea després de finalitzar el màster d'interpretació de música antiga, baix continu i clavicèmbal de la Schola Cantorum a Basilea, així com una intensiva investigació sobre les pràctiques de baix continu i acompanyament en la música espanyola.

Col·labora  musicalment en diversos projectes i concerts com a solista com  ara
 Bachkantaten in der Predigerkirche a Basilea, "El Messies" de Händel participatiu 2012i 2013 a Basilea, Barcelona, Girona, Madrid i Granada, Museumsnacht de, Bach-Fest a Ucraïna, Musica Transsilvana a Romania, Els Orgues de la província d'Alacant, Cantatibus organismes a Milà. Així mateix, compta amb un ampli quefer musical al si de nombrosos ensembles especialitzats, la qual cosa igualment l'ha portat a tocar per diversos llocs del panorama nacional i europeu, com en les temporades de la Cetra Barockorchester Basel (Andrea Marcon), Musica Fiorita (Daniela Dolci), Galantassia, Musikalischer Garten, Capella Joan Baptista Comes, Ensemble Troparion (Achim Schulz), Pro Música Antiga , Trio Ethos i The Tunelanders. Dramatúrgicament amb diverses entitats i personalitats del món del teatre com Capri Connection (Suïssa).


PROGRAMA DEL CONCERT

1. G.F. HANDEL. Variacions sobre “El ferrer harmoniós” HWV 430
2. J.S. BACH. Capriccio Si bemol Major sobre la partida del seu estimat germà. BWV 992.
3. G. FRESCOBALDI. Toccata quarta. F 3.04.
4. A. CABEZÓN. Duvienselà.
5. J. CABANILLES. Passacalles de 1r. To.
6. F. COUPERIN. Quatre preludis de “L’Art de Toucher”.
7. J.J. FROBERGER. Tombeau.
8. F. COUPERIN. Les Barricades Mystrieuses.


No deixeu passar aquesta oportunitat única que us ofereix l'associació Xinosa per gaudir de la música en un acte que combinarà esperit de difusió i defensa del patrimoni monover, música barroca i bona companyia.

Recordeu, el diumenge dia 24 d'agost ens veiem al convent a les 20 hores. Us esperem de bon grat.

ASSOCIACIÓ XINOSA

La junta directiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada